Teknoloji

2022 baharında çocuklar internette en çok neleri aradı

Mart Nisan ve Mayıs aylarında çocukların internette en çok ziyaret ettiği ilgi alanlarında Oscar etkinliği öne çıkarken, oyun segmentinde ‘The Backrooms’un, müzik alanında SUGA ve PSY'nin 'That That' şarkısının popülaritesi dikkat çekti.

2022 baharında çocuklar internette en çok neleri aradı

2022 bahar ayları popüler etkinliklerle doluydu. Oscarlar manşetlere taşındı, birçok popüler şarkı yayınlandı ve ürkütücü 'The Backrooms' oyunu geri döndü. Çocuklar ilgilerini çeken tüm bu olayları yakından takip ediyor.

Kaspersky arama sorgularına göre; popüler etkinliklerden Will Smith'in Oscar tokadı tüm dünyada çocukların dikkatini çekti ve bahar ayları boyunca geniş çapta tartışıldı. Buna ek olarak Johnny Depp ve Amber Heard'ın boşanma davası ve Örümcek Adam’ın ünlü çifti Zendaya ve Tom Holland hakkındaki spekülasyonlar popüler kültürün konuları arasındaydı. Beklenmedik bir şekilde, sevimli bir yüzü betimleyen bir ifade olan UwU da çocuklar tarafından sık sık arandı.

Oyun bölümü ilkbaharda bazı küçük değişiklikler yaşadı. İlginç bir örnek, son aylarda çocuklar arasında popüler hale gelen The Backrooms oyunu oldu. Oyuncuyu rastgele oluşturulmuş ofis odalarından oluşan sonsuz bir labirentin içine sokan bu oyun, oyuncuların aşması gereken birkaç seviye içeriyor. Buna ek olarak çocuklar 'Among US' oyununa olan ilgilerini neredeyse tamamen kaybetmiş durumda ve oyun son birkaç aydır düşüş eğiliminde.

Müzik YouTube'daki en popüler kategorilerden birini oluşturuyor. En çok tıklananlar arasında PSY tarafından BTS’nin yıldızı SUGA ile birlikte hazırlanan yeni müzik videosu 'That That' yer alıyordu. Listeye yeni giren bir diğer popüler parça da ‘We Don't Talk About Bruno (From "Encanto")' oldu.

Filmlerden ve çizgi filmlerden bahsetmişken, YouTube'daki çocukların ilgisinin çoğu My Story Animated kanalına ayrıldı. Bu kanal gençlerin gönderdiği, gerçek olduğu iddia edilen hikayeleri canlandırıyor. Filmlerde ‘The Bad Guys’, ‘Sonic the Hedgehog 2’, ‘Rock Dog 2’ ve ‘Heartstopper’ üst sıralarda yer aldı.

Bu bahar çocuklar yazılım, ses ve video (%43,7); video oyunları (%21), internet iletişimi (%12,4) ve e-ticaret (%12,3) web kategorileriyle ilgilendiler. Android'deki en popüler uygulamalar arasında YouTube (%31,6), TikTok (%19) ve WhatsApp (%18,3) yer aldı. Windows programları arasında ilk sırada büyük farkla Google Chrome (%52,8) yer alırken; Roblox (%10,7) pay almayı başardı. Üçüncü sıraya %10,2 ile mesajlaşma platformu Discord yerleşti. Kaspersky Safe Kids Araştırmasının detaylarına şu linkten erişilebilir: https://www. kaspersky.com/blog/children- report-2022/ 

Yorumlar