Bilim

7-9 Ekim Draconid -ejderha göktaşı- meteor yağmuru

Mitolojiye göre, Ejderha -Draco, Olympos'un tanrıları arasındaki kainatın yöneticiliğini elde etme savaşında, Titanlarla savaşan canavarlardan biriydi.

7-9 Ekim Draconid -ejderha göktaşı- meteor yağmuru

7-8-9 EKİM 2018, DRACONID -EJDERHA GÖKTAŞI- METEOR YAĞMURU.

Güzel niyetleri zihinde aniden yakalamaya ve iyi dilekleri tutmaya yarayan özel zamanlardan biri; meteor kayarken çabucak akan anlardır. Gün batarken, tam da minicik bir güneş parçası ufukta kalmışken dilek tutanlar çoktur. Yeni Ay birden görüldüğünde veya Dolunay doğarken dua etmek, parlak bir metale bakmak bir çok kişide alışkanlıktır, hepsi umudun sürmesini ve huşu duymayı anlatır, bu durumda, kabul olması için umut hep var demektir.

Ejderha göktaşı yağmurlarının ana nesnesi olan ve Draconids'leri gönderen takımyıldız Draco, Dragon'un Latincesi olarak belirlenen adı taşır. Draconid meteor yağmurunun parlak noktası, Ejderin gözlerini oluşturan Rastaban ve Eltanin yıldızlarıdır.

Mitolojiye göre, Ejderha -Draco, Olympos'un tanrıları arasındaki kainatın yöneticiliğini elde etme savaşında, Titanlarla savaşan canavarlardan biriydi. Ancak savaş tanrıçası Athena'ya karşı gelince, Athena, onu kuyruğundan tutup, şiddetle savurarak gökyüzüne atmıştır. Draco dönerek gök kubbeye çarpar, bedeni düğümler haline gelir, bu yüzden, takımyıldız, gökyüzünde düğümler halinde görülmektedir.

Sonbahar meteor sezonu, 7 Ekim'de geceden başlayarak Draconid Yağmuru ile açılacak. Göktaşı yağmurları, meteorların dünyanın yörüngesine girdiği anda yanmasıyla oluşuyor. Aysız akşamlar için 7 ve 8 Ekim'de uygun görüntüler oluşacak.

2011 yılında, saatte 600 meteor izlenmişti. Efsanevi Draconid yağmuru, 1933 ve 1946 yıllarında müthiş meteor görüntüleri üretmişti ve o yıllarda, saatte görülen meteorlar binleri bulmuştu. Kuzey Yarımküre'de sonbahar ile, Güney Yarımkürede ilkbahar, izleme için uygun zamanlar ve büyük meteor yağmurları, her yılın Ekim- Kasım aylarında, gün batımından sonra, gece yarısı ve şafağa dek, üç gün boyunca gözlemlenebiliyor.

Draconid göktaşları, Komet 21P -Giacobini-Z'nin yörünge yolundan geçer. Kometin rolünü onurlandırmak adına, meteor yağmurları bazen, Giacobinids olarak anılır. Michel Giacobini, 20 Aralık 1900 tarihinde, bu kuyruklu yıldızı keşfederek adını vermişti. Kuyrukluyıldız her altı yılda bir dönmektedir ve Güneş'e en yakın noktası Dünya'nın mesafesi ile yaklaşık ayni olur.

2018 yılının 7-8-9 Ekim akşamları, 1933 ya da 1946 yıllarında gözlendiği gibi ejderin uyandığı bir meteor fırtınası ile geçecek mi?

Kontrol etmeye değer.

Ferda Ercan Uyulan - Mistikalem.com
www.facebook.com/okultizmveenerji

fferdauyulan@gmail.com

Yorumlar