Astroloji

Astrolojik Kısmet Çemberi nasıl çizilir?

Astrolojide Ödül Çemberi ve Kısmet Çemberi de olarak adlandırılan Athla Çemberi'ndeki her ev, insanın hangi alanda kazançlı çıkabileceğini ve zararda olabileceğini gösterir.

Astrolojik Kısmet Çemberi nasıl çizilir?

Athla Çemberi nedir?

Athla Çemberi astrolojide Ödüller Çemberi ve Kısmetler Çemberi olarak da isimlendirilir. Athla Çemberindeki evlerden (yaşam alanlarından) her biri insanın kısmetimin farklı bir boyutunu, şans noktasının diğer gezegenler ile bağını gösterir ve bireyin kısmetini nasıl tezahür ettirebileceğine ilişkin ipuçları verir. Ahtla çemberi, başarılı ve şanslı alanların yanı sıra, şanssızlık ve tehlikeler yaşanabilecek alanları da gösterir.

Ksımet Çemberi nasıl yorumlanır?

Athla çemberi haritasını yorumlanırken önce evi yöneten burcun etkileri esas alınır. Evin etkisi ikinc planda yer alır. Evin iletişimde olduğu gök cisimlerinin verdiği açılar da ihmal edilmemelidir.

Athla Çemberi nasıl çizilir?

Athla Çemberi; İnsanın Doğum Haritasında bulunan Şans Noktasındaki burcun yükselen burç olacağı şekilde yeni bir Yıldız Haritası çizilmesiyle oluşturulur. Bazı yorumcular, Ruh noktasına göre çizdikleri yeni Yıldız Haritasını da Athla Çemberi olarak adlandırmaktadır.

Doğum haritalarındaki ay düğümleri kadar önemli olan şans noktası, astroloji literatüründe tanımlanan ana noktalardan (Arap noktaları) biridir. Şans noktası, doğum haritasında Güneş-Ay ve Yükselen burç derecesinin formülasyonu ile belirlenen ‘Ay’la ilişkili noktadır. Şans noktasının doğum haritasında bulunduğu burç ve yaşam alanında (astrolojik ev); bireyin doğuştan sahip olduğu kısmeti göstermektedir.

Şans noktası nasıl hesaplanır? Bakınız ilgili haber:

Astrolojide Arap Noktalarını bulma formülleriDoğum haritasındaki Arap Noktaları nasıl hesaplanır? İşte Arap Noktalarını Hesaplama İşlemi ya da diğer ifade ile Arap Noktalarını bulma formülleri:

Athla Çemberi'nin hangi evi hangi konuda bilgi verir

Devrim Dölen'in Arap Noktaları adlı eserinde yer alan bilgilere göre;  Athla Çemberi denilen Yıldız Haritasındaki evle şu konularda bilgiler içerir: 

Birinci ev: Sahip olduğumuz maddi varlıklar ilgili alandır.

İkinci ev: Savaş ve mücadele alanıdır. Aynı zamanda başka şehirlerdeki yaşam şanslarını işaret eder. 

Üçüncü ev: Ticari işler ve ticari dostluk, sivil uğraşlar ve hobiler alanıdır. Bu ev hiçbir fayda getirmeyen görevleri de gösterir.

Dördüncü ev: Hukuk ve hakikatin hakim olduğu alandır. Doğrular dışında başarılı olunamayacak alanları ve yanlışlıkların düzeltilmesine dari ipuçları verir.

Beşinci ev: Aşk ve evlilik alandır. Hangi karakterdeki insanlarla kurulan ilişkilerin sağlıklı olabileceğini  gösterir. 

Altıncı ev: Servet alanıdır. Maddi zenginliğe nasıl ulaşabileceğini işaret eder. 

Yedinci ev: Yaşamsal Risk alanlarıdır. Hayati tehlikelerin nasıl ve nereden geleceğini işaret eder.

Sekizinci ev: Sosyal çevre ve itibar alanıdır.

Dokuzuncu ev: Çocuklar evidir. Çocuklarla ilişkiler üzerine ipuçları barındırır.

Onuncu ev: Günlük yaşam alanıdır. Hayat şeklimiz ve ev idaresine dair işaretler verir.

Onbirinci ev: Şifa alanıdır. Sağlık ve güçlülük evidir. Aynı zamanda olası tehlikeler, riskler ve düşmanlıklara karşı sığınılacak alanları gösterir.

Onikinci ev: İş Hayatı alanıdır. Mesleki başarıya dair ipuçları verir.

Yorumlar