Astroloji

Astrolojide Satürn döngüsünün önemi

7 yıllık döngülerde önemli olaylar yaşıyoruz

Astrolojide Satürn döngüsünün önemi

Satürn astrolojide Jüpiter ile birlikte zamanın yöneticisidir. Karmanın efendisi olarak geçer. Kişinin ruhsal olarak dünyaya geliş amacını simgeler. Yaşamımızda kendinizi nasıl gerçekleştireceğimiz Satürn’ümüzü anlamamızla mümkündür.

Doğum haritamızda bulunduğu ev ve burç kombinasyonlarına göre hayatımızda en çok neyle mücadele etmemiz gerektiğini, nerelerden sınanacağımızı, korkularımızı, engellerimizi gösterir. Satürn yaşamımızdaki görevlerimizi, eksik olduğumuz yönlerimizi ve kendimizi geliştireceğimiz yerleri göstermesi açısından çok önemlidir.  Satürn’den gelen sınavların amacı bizim hayatımızın sorumluluğunu almamızı sağlamaktır.

Satürn’ün kendine ait yedi yıllık bir döngüsü vardır. Doğum anımızdaki Satürn, transit halinde hareket eden Satürn tarafından tetiklenir. Her geçiş hayatımızda yeni bir olgunlaşma evresini ifade eder.

7 yaş; 0-7 yaşa arası dönem hayatla ilk tanışma evremizdir. Anne karmamızı yaşadığımız dönemdir. 7. Yıla geldiğimizde okula başlar ve yuvadan ilk ayrılışı deneyimleriz. Anne ve babamızın haricinde yeni bir otorite ile öğretmenimizle tanışırız. Zihin ve beden gelişiminin sağlandığı, öğrenime ilk adım attığımız dönemdir.

14 yaş; 7 yaşımızdan 14 yaşımıza kadar baba karması ile yaşadığımız dönemdir. 14 yaşında ilk Satürn-Satürn karşıtlığını yaşarız ve ergenlik dönemini deneyimlemeye başlarız. Kendimizi daha fazla ciddiye aldığımız, kimlik inşa ederken ailemiz ve çevremizle çatıştığımız bir dönemdir. Kimsenin bizi anlamadığını düşünürüz.

21 yaş; ergenlik dönemi 21 yaşına kadar devam eder. 21 yaş döngüsünde ise artık kendi eylemlerimizden sorumlu oluruz. Bireysel karmamız başlar. Hayatı artık daha fazla ciddiye almaya başlarız. Hayatımızı inşa etmek adına bazı adımlar atarız. Satürn burada hayattan  beklentimizin ne olduğunu sorgulamamızı ister. Gençliğin verdiği heyecanı içinde taşırken, yetişkinliğe adım atmak da kaçınılmazdır. Yeni 7 yıllık dönem kimileri için işe başlama, evlenme, aileden maddi anlamda tam anlamıyla kopma zamanıdır.

28 yaş; hayatımızda yeni bir sayfa açtığımız, dönüm noktalarından biridir. 30 yaşına kadar olan dönem içerisinde Satürn döngümüzü yaşarız. Kendimizle yüzleşme zamanıdır. Bu hayata ne için geldik, ne istiyoruz, istediklerimizin ne kadarını başarabildik? Bu dönem eğer kendimizle doğru bir şekilde yüzleşirsek çok değerli hakedişler yaşayabiliriz. Hayatımızın en özel zamanlarına işaret eder. Bu bir zorunlu büyüme evresidir. Tavır ve davranışlarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Bazı kişiler için bu dönem “buhran yılları” olarak adlandırılır. Burada düşünülmesi gereken geride bırakılan yıllarda kişinin ne kadar hedefe yönelik davrandığı, ne kadar çabaladığı ve hayatının sorumluluğunu ne kadar aldığıdır. Kimileri için bu geçen yılların hak edişinin alındığı yılları ifade ederken, kimisi içinde heba olan dönemin yüze vuruşudur. İkinci Satürn döngüsü 58 yaş civarında olacaktır. İlk Satürn döngümüzde verdiğimiz kararlar ise geri kalan ömrümüzün inşa edilişi gibidir. Satürn döngüsünü yaşadıktan sonra verilen evlilik vb. önemli kararlar her zaman daha doğru olacaktır. Artık olgunlaşmış bir ruh vardır.

Hayatımızda her 7 yıllık döngümüzde önemli olaylar yaşarız. Bu döngülerde sosyal çevremiz değişebilir, hayatımıza yeni insanlar girer, kimileri elenir, işe giriş ve işten ayrılma dönemleri olabilir, ailemizde vefatlar yaşanabilir. Her dönem yaşanılan olaylar ise ruhumuzun tekamülü için gereklidir. Yaşadığımız her deneyim yaşam planımızın bir parçasıdır. Satürn transitlerimiz ise “kaderin elinin” hayatımıza dokunuşudur.

Kübra Denizci - www.acunn.com

Yorumlar