Astroloji

Astrolog Nigar Bostan'ın 14-20 Aralık haftası burç yorumları

Astrolog Nigar Bostan'ın haftalık burç yorumları

Astrolog Nigar Bostanın 14-20 Aralık haftası burç yorumları

Tarihin adeta yeniden yazıldığı bir haftaya Yay burcundaki Güneş tutulması ile adım atıyoruz. Geçmişten getirdiklerimizi temsil eden Güney Ay düğümü üzerindeki tutulma haritasında Yengeç yükseliyor. Demek ayağımıza takılan ailevi değerlerden artık kopmamız gerektiğini ve yeni bir düzene, ateşin cesur ve atak enerjisiyle adım atmamızı vurguluyor. Bu görünümü destekleyen Koç burcundaki mücadeleci, lider ruhlu Mars ve Yay burcundaki iletişim gezegeni Merkür ile Yeni Ay’daki Güneş tutulmasıyla hayatımızda pek çok şey biterken, yenilikler başlayacak

Tutulmanın 6 ay etkili olacağını düşünürsek, demek ki 2021 heyecanlı başlangıçların temsilcisi olacak. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi bu hafta üç yıldır Oğlak’taki yolculuğunu sürdüren hem düzen, kural ve zaman yöneticisi Satürn, hem de bilginin kaynağına bizi götüren, şans, fırsat ve bolluğun temsilcisi Jüpiter arka arkaya Kova burcuna geçecekler. Yaklaşık 800 yıl önceki Kova’daki kavuşumlarına bizi şahit edecekler. Kökten düzeni değiştiren bu görünümün tek tek burçlara etkisini, kapsamlı bir şekilde “2021 yılında Burçları Neler Bekliyor?” başlıklı yazımda ileriki günlerde kaleme alacağım. Sonuçta hangi burç olursak olalım, Kova Çağı’nın buluşçu, innovatif, bilimsel yaklaşımını hepimiz derinden deneyimleyeceğiz.  

Yay burcunun girişimci enerjisiyle bizi yeniliklere çeken Güneş tutulmasının ardından, salı günü iletişim uzmanı Merkür ile lider ve çocuksu, güdüsel davranışları seven Koç’taki Mars arasındaki olumlu etkileşim, bize yüksek bir enerji taşıyacak. Girişimci ruhumuzu harekete geçirip, çevremizle kurduğumuz ilişkilerde başarılı gelişmeler elde edebiliriz. Yolculuklar, eğitimler, yabancılar, kardeşler, bilgi paylaşımı, sportif konular, internet, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri bu dönemde ön plana çıkacaktır. Bu hafta, birden bire meydana gelen olayların hızına yetişmekte zorlanabiliriz. Bu yoğun trafik arasında neyin doğru neyin yanlış olduğunu durup düşünmek faydalı olacaktır. Unutmayalım ki çok koşan her zaman çabuk yorulur. Diğer yandan 17 Aralık’ta Kova’ya adım atacak Satürn, bize yeni dünya düzeni hakkında hemen fikir vermeye, kuralları belirlemeye hazır olacak. Bu dönemin fragmanını aslında 23 Mart-1 Temmuz 2020 arasında izlemiştik. 19 Aralık Cumartesi günü de bilge kimlik, öğretmen ruhlu Jüpiter Satürn’e destek vermek üzere bir yıl süreyle Kova’ya geçecek. Daha önce, fragmanıyla karşılaştığımız filmi izlemek üzere, artık patlamış mısırlarımızı alıp, rahat bir koltuğa yerleşebiliriz. Bu filmin 3 yıllık bir sürece yayılacağını da küçük bir not olarak buraya düşmekte fayda var. Demek ki yeni bir Harry Potter fırtınasıyla karşı karşıyayız. Pazar günü ise yaşam enerjimiz Güneş ile Yay burcundaki Merkür kavuşum yaparak, neşeli kişiliğimizin, iyimser biraz da abartılı tavrını ortaya koyacak. Kova Çağı’ının savaştan arınmış bir dünyada, barış içinde yaşayarak, herkese heyecan, güzellik ve yeniliklere açık, sürprizlerle dolu bir dönem getirmesini dilerim.

Yükselen Koç ve Koç Burcu haftalık burç yorumu: Pazartesi Yeni Ay ile meydana gelecek Güneş tutulmasına, yönetici gezegeniniz Mars güçlü bir destek verecek. Fazla gücün zararlı olduğunu unutmadan, bu hafta yanan kıvılcımı bir orman yangınına dönüştürmemek gerekiyor. Dolayısıyla yeniliklere karşı temkinli olmalı olaylar karşısında aniden parlamamalısınız. Sakinlikle yönettiğiniz her şey 2021 de size destek olarak geri döner. Bu dönemde özellikle yurt dışı ilişkilerinizde, akademik konularda iniş çıkışlar yaşayabilirsiniz. Perşembe günü düzenin sorumlusu Satürn, sosyal gruplar ve gelecekle ilgili hedeflerinizi temsil eden alana geçiş yaparken, cumartesi günü şans ve fırsat temsilcisi Jüpiter’i de yanına çağıracak. Demek bu temalarla ilgili yeni konular sizin için filizlenmeye başlayacak. Yeni kişiler tanıyabilir, siyaset, dernek faaliyetlerine katılabilirsiniz. Orijinal takım ruhuna sahip yeni arkadaşlıklar kurmanız da hayatınıza heyecan taşıyacaktır.

Yükselen Boğa ve Boğa Burcu haftalık burç yorumu: Ortak paylaşımlar alanınızda meydana gelen Güneş tutulması ile partnerinizle yollarınızı ayırabilir ya da yön değişikliğinde bulunabilirsiniz. Parasal konular bu hafta odağınıza oturacaktır. Yeni iş tekliflerini heyecanla değerlendirmek isterken, Perşembe günü Satürn’ün kariyer alanınıza yerleşmesiyle, iş hayatınıza damgasını vuracak kararlar alacaksınız. Dijital dünyayla iç içe olabilir, yeni iş kollarını deneyimlemek için başka bir kurumda çalışmaya başlayabilirsiniz. Ya da mensubu olduğunuz kuruluşun yönetiminde kökten değişimler gündeme gelebilir. Yeni dünya düzeni ile birlikte  3 yıllık bir serüvene atılmaya hazır olun. Evlenme, boşanma, ebeveynlerle yeni bir düzene geçme gibi konular kapınızı çalabilir. Cumartesi günü şans ve fırsat gezegeni Jüpiter’in de Kova’ya geçmesiyle, toplum önündeki saygınlığınızı arttıracak, adınızın olumlu şekilde duyulmasını sağlayacak olaylarla ve sorumluluklarla karşılaşmaya hazır olun.

Yükselen İkizler ve İkizler Burcu haftalık burç yorumu: Kemerlerinizi bağlayın ve partnerinizle heyecan dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Pazartesi günü Yay Burcu’nda meydana gelecek olan Güneş tutulması sizin için adeta tarihi yeniden yazacak. Gerek iş gerekse özel hayatınızda yeni başlangıçlara ve hedeflere doğru yol alacaksınız. Diğer yandan gizli düşmanlarınızın size karşı yaptığı olumsuz girişimlere karşı dikkatli olmalısınız. Eski ilişkiler biterken yerini yenileri alabilir. Ya da eskisi gibi devam etmeyen ilişkilere karşı kendinizi hazırlamalısınız. Hukuki meselelerle ilgili başınızı ağrıtacak gündemi hiç vakit kaybetmeden avukatınıza aktarmalısınız. Diğer yandan düzen koyucu Satürn ile şans ve fırsatların temsilcisi Jüpiter’in bu hafta Kova burcuna geçmesiyle, uluslararası ilişkiler, eğitsel konular, uzun yolculuklar yeni dünya düzeni ile ilgili farklı felsefi görüşler gündeminize oturacaktır. Üç yıl boyunca hayata bakışınızı değiştirecek bu dönemin orijinalliğinden yararlanmalı ve özellikle iletişim konularında kendinizi geliştirmeye açık olmalısınız. Yeni networkler katılmanızı bekliyor. Haydi hiç zaman kaybetmeden harekete geçin.

Yükselen Yengeç ve Yengeç Burcu haftalık burç yorumu: Günlük hayatınız ve sağlık alanınızda meydana gelecek olan Yay burcundaki Güneş tutulması sırasında sizin burcunuz yükseliyor.  Artık geçmişten gelen ne varsa bırakıp hayatınıza yepyeni bir format atmanızın gerekliliğini kavrayacaksınız. Sürdürmeye çalıştığınız ilişkiler, sorumluluklar, işinize yaramayan gündemler artık arkanızda kalacak. Cesurca hareket etmeli, düzeni korumak adına kendinizden ödün vermemelisiniz. Aksi takdirde sağlığınızın bozulmasına, mutsuz olmanıza neden olacak bu dönem sizi yorabilir. Hayatınızdaki eril figürlerle olan ilişkilerinizde, çalışma düzeninizde ve mesai arkadaşlarınızla ilişkinizde yeniliklere hazır olun. Gidenler gitsin nasılsa kalan sağlar sizin olacaktır. Evcil hayvanınızla ilgili bir sağlık gündemi oluşabilir. Siz de uyluk ve kalça kemiği ile karaciğer enzimlerinize özen göstermelisiniz. Sağlıklı gıdalar tüketmek için bu dönem yeni bir beslenme düzenine geçebilirsiniz. Ortak para konularında yepyeni bir 3 yıla adım atıyorsunuz.

Yükselen Aslan ve Aslan Burcu haftalık burç yorumu: Pazartesi günü Yay burcunda meydana gelen Güneş tutulması ile ya bir ilişkiyi koparabilir ya da evlenme kararı alabilirsiniz. Aşk, romantizm, çocuklar, hobi ve yaratıcılık alanınızda gelen tutulmanın etkisiyle, eğlence hayatınıza farklı bir soluk taşıyacak, partnerinizle yaşantınızı dönüştürecek önemli kararların altına imza atacaksınız. Güneş tutulmaları her zaman yeni başlangıçları temsil ederler. Şans oyunlarından yana yüzünüzün güleceği çekilişler bu dönemde meydana gelebilir. Kanun koyucu Satürn ile şansın temsilcisi Jüpiter’in de bu hafta Kova burcuna geçmesiyle güçlü ateşiniz daha kuvvetle parlayıp, yıldızınız yükselecek. Zihinsel becerileriniz sayesinde karşınızdakilerin dikkatini kolayca çekebilir, herkesin cesaret edemediğ yeni iş kolları için ortaklıkların altına imza atabilirsiniz. Bazı ikili ilişkilerde soğumalar ya da hukuki gündemler meydana gelebilir. Cesaretinizi ve kendinize olan güveninize elden bırakmadan fikirlerinizi adalet duygusu çerçevesinde daima savunmalısınız. Üç yıllık macerayı fitilleyen yeni hayat seçimlerine hazır olmalısınız.

Yükselen Başak ve Başak Burcu haftalık burç yorumu: Ev ve atalarınızı temsil eden alanda meydana gelen Güneş tutulmasının etkisiyle artık yaşantınızda temel değişimleri almaya hazırsınız. Babanızın sağlığı ile ilgili konular önem kazanabilir. Miras, paylaşımlar, gayrimenkul yatırımları, taşınma gündeminize gelebilir. Önümüzdeki 3 yılın temel taşlarını bu tutulmanın etkisiyle güçlendireceksiniz. Taşınma hatta farklı bir ülkeye sıfırdan adapte olma planlarına girişebilirsiniz. Yaşantınızı temelden şekillendiren bu dönemde hem Satürn’ün hem de Jüpiter’in gündelik yaşam alanınıza geçişiyle, hayatınızın akışına yeni bir düzen vermek istersiniz. Diğer yandan bilimsel verilere dayalı sağlık kontrollerini yapmak size ilginç gelecektir. Vücut tarama testlerinden geçerek yeni dünyanın getirdiği şartlara ayak uyduran ilk bireylerden olabilirsiniz. Sağlık ve hijyenle ilgili bir alanda yeni bir iş faaliyetine girişebilirsiniz. Dolaşım sisteminize ve ayak bileklerinize dikkat etmeli, yeni çalışma arkadaşlarınızla networkler üzerinden güçlü bağlantılar kurma çabalarına girişmelisiniz.

Yükselen Terazi ve Terazi Burcu haftalık burç yorumu: Yay burcunda Pazartesi günü meydana gelecek olan Güneş tutulmasının etkisiyle kardeş, yakın akrabalar, kısa yolculuklar, eğitimler, kurslar, tanıtım konuları, yaratıcılık alanlarında yepyeni bir döneme yelken açıyorsunuz. Bu süreçte hayatınıza giren ne varsa 3 yıl boyunca şekillenerek yaşamınızı etkileyecek. O nedenle ilişkilerde yeni başlangıçlara önem vermeli, merak ettiğiniz konuları temelden öğrenmek için hevesli olmalısınız. Belki bu dönem size yeni bir araba edinme şansı da verecektir. Kara yolculuklarınızda zorunlu olarak bir artış gözlemlenebilir. Diğer yandan burcunuzda yücelen kural koyucu Satürn’ün, bilge öğretmen Jüpiter ile birlikte aşk, romantizm, şans oyunları, hobi, duygu ve eğlence dünyanızı konu eden alana 3 yıl boyunca geçmesiyle, sıra dışı bir aşkın peşine düşüp, bu yaşa kadar yaşamadığınız macera dolu bir döneme adım atabilirsiniz. Bu ilişkinin özlem dolu yönüne katlanmak, sunduğu sınırlara ve engellere saygı duymak, yaşam tecrübenize atacağınız önemli çentiklerden birini oluşturacaktır. Ne diyelim; geleceğin gizem ve serüven dolu yolculuğunda şansınız bol olsun! Diğer yandan çocuk ya da torun sahibi olmak, çocuğunun üstlendiği sorumlulukları gözlemlemek bu dönemin diğer önemli konu başlıkları arasında yerini alır.

Yükselen Akrep ve Akrep Burcu haftalık burç yorumu: Pazartesi günü Yay burcunda meydana gelen Güneş tutulmasıyla heyecanlı bir döneme adım atıyorsunuz. İş hayatınızda önünüzde açılan yeni 3 yılın planlarını bu hafta yapmaya başlayabilirsiniz. Hatta bazı ön çalışmaları hayata geçirmek için harekete de geçebilirsiniz. Zira yönetici gezegeniniz Mars, Koç burcunda içinizdeki cesaret, heves ve yaratıcılığın bir anda fitillenmesine neden olacak. Siz de Yay burcundaki Merkür’ün gücüyle, sözünüzü sakınmadan, doğru bildikleriniz ekseninde iş yaşamınızdaki başlangıçlara olta atacaksınız. Sakın kuşkulu düşüncelerin esiri olup yeni dönemin getireceklerine karşı pesimist bir yaklaşım içine girmeyin. Hedeflerinizi olumlu enerjilerle desteklerseniz 3 yıl boyunca ektiklerinizin meyvelerini toplarsınız. Özel yaşamınıza geçecek olan düzen savunucusu Satürn ile Jüpiter’in etkisiyle, yeni bir yuva ve yatırımlara yelken açarsınız. Ebeveynlerinizin bakımını üstlenmek de bu dönemde gündeme gelebilir. Penceresi bol bir eve taşınabilir ya da panoramik manzaralı bir mekana yatırım yapabilirsiniz. Tabii evinizin dekorasyonunu değiştirmek de mümkün olacaktır bu süreçte.

Yükselen Yay ve Yay Burcu haftalık burç yorumu: Pazartesi günü burcunuzda meydana gelen Güneş tutulmasının etkisiyle fiziksel görünüşünüzden başlayarak, ruhunuzun derinliklerine kadar bir değişim sürecine girmeye hazır olmalısınız. Özellikle ikili ilişkilerinizde sizi siz yapan değerler bu dönemde kendiliğinden öne çıkar. Egonuzun sözcülüğünü yapmadan, mütevazi tavrınızı koruyarak, olayları yönetmeli, bu sayede toplulukların doğal lideri olmalısınız. Yabancılar ve yurt dışı ilişkililerinizde bu dönemde önemli değişimler meydana gelebilir. Zaman yöneticisi Satürn ile yönetici gezegeniniz Jüpiter’in arka arkaya Kova burcuna geçmesiyle orijinal aşklara, aykırı insanların bir arada olduğu topluluklara katılmaya hazır olun. Sıra dışı ilişkilere çekileceğiniz bu dönemde çocuk sahibi olmak isteyenler tıbbi yöntemlerle çoğul gebeliği deneyimleyebilirler. Komisyon işleri, şans oyunları, farklı hobiler, internet teknolojileri gündeminizi meşgul edecek diğer konular olacaktır.

Yükselen Oğlak ve Oğlak Burcu haftalık burç yorumu: Yay burcunda meydana gelecek Güneş tutulması ile ardınızda bıraktıklarınıza keskin bir veda edeceksiniz. Artık yeniliklerle yelken açmaya hazırsınız. Elinizde olmayan koşullardan dolayı sağlığınızın bozulmasına izin vermeyin. Dengeli beslenip, geceleri erkenden uykuya dalın. Bu dönemde bedeni dinlendirmek sizin için çok değerli olacaktır. Evden çalışacağınız bir projeyi bu dönemde tamamlayabilir ya da yeni başlatabilirsiniz. Yalnızlığınızın iyi geldiğini deneyimleyeceğiniz bir dönemdesiniz. Bu dönemi üretkenliğinizle taçlandırmalı, yeni konular öğrenerek onurlandırmalısınız. Diğer yandan hem düzen yetkilisi yönetici gezegeniniz Satürn hem de fikir, bilgi, şans ve fırsat timsali Jüpiter’in para alanınıza geçmesiyle, 3 yıl boyunca yeni kazanımlar elde edecek, özellikle internet üzerinden yürüttüğünüz iş ve projelerden güzel kazançlar elde edeceksiniz. Bu süreçte yeni işler kurabilir, mevcutlara yeni kimlikler kazandırabilirsiniz. Hafta sonunu inançlarınızı güçlendirmeye, meditasyonla kalp ve zihninizi buluşturmaya vakit ayırın.

Yükselen Kova ve Kova Burcu haftalık burç yorumu: Pazartesi Yay burcunda meydana gelecek Güneş tutulması, 3 yıl boyunca hayatınızda olacak değişimlerin sanki başlama gongunu çalacak. Kişiliğinizin geliştiği, olgunlaştığı, hayata başka gözlerle baktığınız ya da bakarken gördüklerinize farklı bir açıdan odaklandığınız bir döneme merhaba diyeceksiniz. Kimileri bu köklü değişimi iş yaşamında kimileri ise özel hayatında deneyimleyecek. Zihin ve zekanızın ortaya fantastik fikirler çıkardığı bu süreçte zaman zaman kendinizi yalnız kalmış ya da ötekileştirmiş hissedebilirsiniz. 3 yılın başında gelen yenilikleri sindirirken böyle hissetmek son derece doğal olacaktır. Bundan sonra hayatınıza sizi derinden anlayanları almak isteyecek hümanist bakış açınızı destekleyen gruplar içinde yerinizi alacaksınız. Gönüllülük ve yardımseverlik sizin en temel mottonuz olacaktır. Elinize geçen fırsatların kıymetini bilip, bu dönemde hayatınızı paylaşacak gönlünüzü fethedecek kişiyle karşılaşmak için de tüm gücünüzle niyet edin. Mutlaka karşınıza çıkacak ve özgün dünyanızda sizi yalnız bırakmayacaktır. Özgür ruhunuzu besleyen sizi dünyanın diğer ucunda hissettirecek fikir ve paylaşımlarda bulunan kişilere kapınızı sonuna kadar açmalısınız.

Yükselen Balık ve Balık Burcu haftalık burç yorumu: Pazartesi günü akşam saatlerinde meydana gelecek olan Yay burcundaki Güneş tutulması kariyer hayatınızda volkanik bir patlama etkisi yaratabilir. Zira hem Mars gibi güçlü bir savaşçıdan hem de iletişim uzmanı Merkür’den destek alacak tutulmanın etkisiyle, gelecek hayatınız için aniden fitillenen bir ateşin hızıyla değişimler yaşayabilirsiniz. Sizin gibi hayatın akışına kendini bırakmış biri için bu ilk başta oldukça yorucu olacaktır. Sağduyunuzu elden bırakmadan olayların yatışmasını beklemeli, ilk duyduğunuz her şeye hemen inanmamalısınız. Zaman her şeyin ilacı olacaktır. Zira tutulmanın etkisiyle para kazancınız da ani bir yükselme olsa da harcamanız da bol olabilir. Bu hafta, kural koyucu Satürn ile şans ve fırsatın habercisi Jüpiter’in, Kova burcuna geçişiyle, evren size ardında bırakmanız gereken ne varsa vedalaş diyecek. Belki çalışma düzeninizi evden sürdürmek için yeni kararlar alacaksınız. Ya da işinizin yanı sıra farklı inançlar, spiritüel konular hakkında derin araştırmalar yapmaya karar vereceksiniz. Dolaşım sisteminize özen göstermelisiniz.
Paylaş

Astrolog Nigar Bostan - ntv.com.tr

nigarbostan@hotmail.com)

Yorumlar