Astroloji

4 Haziran Satürn Kova Burcu retrosunun burçlara olası etkileri

Astroloji takvimine göre Satürn, 4 Haziran 2022 tarihi itibariyle 22-23 Ekim 2022 tarihine kadar Kova burcunda geri harekete giriyor. Satürn retrosunun burçlara olası etkileri şu şekilde özetlenebilir:

4 Haziran Satürn Kova Burcu retrosunun burçlara olası etkileri

4 Haziran - 23 Ekim 2022  Kova Burcunda Satürn Retrosu’nun burçlara olası etkileri:

Koç burcu: Satürn retrosu sosyal çevreniz ve arkadaşlarınıza vurgu yapacak. Bu dönemde arkadaşlarınızla ilgili kendi içinizde sorgulamalar yaşayabilir, engellerle karşılaşabilirsiniz. 11’inci evinizde gerçekleşecek retro, sosyal çevrenizde, kariyerden kazandığınız paralarda, arkadaş çevrelerinde farklılıklar ve değişimleri olmaya başlayacaktır. Belki yeni sosyal çevreler edinebilir, eski arkadaşlıklarınızda yollarınızı ayırabilirsiniz. Birtakım sorumluluklarınız artmaya başlayacaktır. Alacağınız bu sorumluluklar yeni görevlerinizin size verilmesi ile ilgili olabilir.

On birinci ev hedeflerle de ilgili olduğu için, belki kendinize yeni hedefler belirleyebilir ya da daha önceden belirlediğiniz (sabırla gerçekleştirmek için mücadele ettiyseniz eğer) eski hedeflerimize yaklaştığınız anlamına da gelir bu durum. Bu yüzden eğer bugüne kadar mücadele edip de bir şeyleri gerçekleştiremedi iseniz, sakın üzülmeyin ve pes etmeyin. Çünkü amacınıza ulaşmanıza çok az kalmış demektir. Çok yakın bir zamanda tünelin ucundaki (hedeflerinizle ilgili) aydınlığı görebilirsiniz.

************

Boğa burcu: 10’uncu evinizde gerçekleşecek olan bu retro; patronları, otorite figürlerini, kariyeri, sahnenin önünde olmayı, çalışmayı destekleyen konulara işaret ediyor. Aklınızda herhangi bir iş varsa, bunu kurabilir, uzun zamandır planladığınız iş geçişini gerçekleştirebilirsiniz. Tabi bunun için nelerden fedakârlık edebilirsiniz, ne kadar ileri gidebilirsiniz bunu hesaplamanız gerekecek. Çünkü sizin kariyerinizle ilgili önemli geçiş zamanları olacak önümüzdeki yıllar. Bu yüzden iş ve kariyerle ilgili ne düşündüğünüze, neleri değiştirmek istediğinize dikkat edin ve kendinizi şu andan itibaren sorgulayın. Buna siz karar verin Kader sizin adınıza yön çizmesin.

Kariyerinizle ilgili bir takım konuları tekrardan düşünmek, plan yapmak dönemindesiniz. Atılacak yeni adımlar oluşursa Ekim sonu itibariyle başlamanız daha olumlu sonuçlar almanızı sağlayabilir. Sabırlı ve sükûnette kalırsanız, kariyerinizde ön plana çıkabilirsiniz. Alacağınız kararlar çok zorlu, mücadeleli olup, “göze alamam ben bunları” diyerek arkaya atarsanız, bilin ki bu geçişte arkaya attığınız her konu ile yüzleşeceksiniz. Yüzleşmeden önünüze, yolunuza devam edemeyeceksiniz. Bu yüzden silkelenin, sorumluluklarınızı alın, kararlı olun ve harekete geçin.

************

İkizler burcu: Eğitim ile ilgili konularda zorluk yaşayabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılarınız veya yabancılarla yaptığınız işlerinizde bir takım ertelenmeler söz konusu olabilir. Bu retroyu 9’uncu evinizde yaşayacaksınız. Bu da hayata bakış, felsefe, eğitim öğretim, yabancılarla olan ilişkiler, hukuksal konular, yurt dışı işleri gibi durumları anlatır. Bu da demektir ki bu konularla ilgili çalışmalarınız, beklentileriniz ya da işleriniz varsa neler yapmanız gerektiği neleri bırakmanız ve ilerlemeniz için nasıl davranmamız gerektiği konusundaki süreçlerden geçiyor olacaksınız.

Yani hayata bakışınız ve düşünce yapınız değişmeye başlayacaktır. Mesela bu dönemde yeniden yarım bıraktığınız eğitime devam etme kararı alabilir, Planladığınız yurtdışı seyahatlerine gerçekleştirebilirsiniz. Ya da bir yandan hukuksal konularla ilgili bazı sıkıntılar yaşıyor olsanız da zamanla ve duruma bakışı açınızı değiştirdiğiniz takdirde çözüme ulaştırabilirsiniz. Yani hayatımız yeniden yapılanma dönemine giriyor sevgili ikizler bunu iyi değerlendirin.

************

Yengeç burcu: Bu dönem bankalar ve krediler ile ilgili işleriniz varsa sorun yaşayabilirsiniz. Mümkünse kredi almaktan kaçının. Sekizinci evinizde gerçekleşecek Satürn retrosu özellikle son 2 yıldır ne yaşıyorsanız artık bunları değiştirmeye başlayacak. Bugüne kadar ilgilenmediğiniz maddi konular üzerine daha fazla düşünmeye, planlamaya, programlamaya başlayabilirsiniz. Sekizinci ev; kredi, vergi, sigorta, prim, nafaka, miras, ortaklı gelirleri ilgilendiren konular olduğu için bu konular gündeminizde olabilir. Bu süreçte hayat arkadaşınızla, eşinizle beraber alacağınız ortak kararlarımız olabilir.

Ruhsal çalışmalar bu dönemde sizin çok işinize yarayacaktır. Aydınlanmanıza, içinizdeki korkulara, endişelere, tepkilere farklı bir bakış açısıyla bakmanıza yardımcı olacaktır. Bu durumu hayatınızın düzeltilmesi, kendinizle barışmanıza, daha gerçekçi bir bakış açısıyla yolumuza devam etmenize katkı sağlayacak. Yüzleşmelerden, korkularınızdan kaçmadan, kabule geçin ve bunları nasıl dönüştürebilirim sorusuna yoğunlaşın. O zaman göreceksiniz ki, hayat kaçtıklarınızda değil, yaşayamadıklarınızda ve yüzleştiklerinizde güzel.

************

Aslan burcu:  Satürn retrosu 7. evinizde yaşanacak. Bundan önceki dönemlerde ne yaşadıysanız ilişkilerinizde, bu durum değişmeye başlayacak. Yani ikili ilişkileriniz, evlilikleriniz, ortaklığı işleriniz, anlaşmalarınız ve sözleşmeleriniz sınava tabi tutulacak, bunlarla yüzleşmeler yaşayacaksınız. Bu da demektir ki yolunda gitmeyen ilişkiler bitecek, yolunda giden ilişkiler ise level atlayacaklar.

Kova özgürlükleri temsil ettiği için, ilişkilerimizde özgürlük sınavları verebilirsiniz. Bulacağınız çözümler eski düşünce yapınızı ait değil de daha Radikal, daha gerçekçi çözümler olmalı. Bulacağınız bu çözümler işinizle ilgili da yeni adımlar atmanızı sağlayacaktır. Evliyseniz eşinizle olan ilişkinizde veya varsa ortaklarınızla olan projelerinizde bir adım geri çekilip plan yapma döneminde olacaksınız. Evlilik planları yapıyorsanız bir anda kafanızda bağlanmakla ilgili sorular oluşabilir.

************

Başak burcu: Satürn Retrosu 6’ncı evinizde yaşanacak. Günlük hayatınızın içerisindeki rutinlerimiz, çalışma ortamınız, iş hayatınız, iş arkadaşlarınız, genel sağlık durumunuz, evcil hayvanlarınız gibi alanlarınız gündeminiz olacaktır. Bu zamana kadar deneyimlemiş olduğumuz bu konularla ilgili birçok konu değişip dönüşmeye başlayacaktır. İş hayatınız ya da iş arkadaşlarınızda günlük hayatımızın içerisindeki rutinlerinizle ilgili sıkıntı ve sorunlarınız varsa, bunlara radikal çözümler bulabilirseniz önümüzdeki yıllar sizin için daha başarılı geçecektir. Yaptığınız işle ilgili bir çöküntü yaşadıysanız ya da yolunda gitmeyen bir şeyler varsa, eski düzeni devam ettirmektense, neleri değiştirebileceğinize dair özgürce davranabileceğiniz sonuçlara odaklanmalısınız.

Günlük işlerinizde, koşuşturmalarınızda sorunlar, engeller verimli çalışmanıza engel olabilir. Sağlığınıza ve varsa çalışanlarınıza dikkat edin. Belki içinizde bazı endişeleriniz, korkularınız, değiştiremeyeceğinize dair inançlarınız olabilir. Bir karar alın ve neleri değiştirmeye gücünüz yetiyor ve bunları nasıl uygulayabilirsiniz, sorumluluklarınızı üstlenerek harekete geçin. Sağlık konularıyla ilgili yeni gündemleriniz, operasyonlarınız, tedavi süreçleriniz olabilir. Bu süreçleri yaşarken gerek çocuklarınızla, gerek ebeveynlerinizle, gerek sosyal çevrenizle, aşk hayatınızla ilgili her zamankinden daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Bu konularda biraz daha fazla ilgilenmeniz ama daha radikal, daha farklı, sıra dışı çözümler bulmanız gerekebilir.

************

Terazi burcu: Satürn Retrosu 5’inci evinizde gerçekleşiyor. Yani Aşk, çocuklar, yaratıcı çalışmalarınız, ailenizden gelen kazançlarınız gibi alanlar gündemimiz olacaktır. Bu da demektir ki, aşk hayatımızdan, çocuklarınızla olan ilişkilerinizi ve iletişiminize kadar birçok konu, kafanızı kurcalayacak, nedenleri sorgulanacaksınız. Bu konularla ilgili hangi bakış açısına sahip olmanız gerektiğinin ayrımına varabilirsiniz. İçinize dönmenizi, neleri ne şekilde değiştirmeniz gerektiğinin farkına varmanız, önümüzdeki yıllarda sizin hayatınızın akışını ve şeklini değiştirecektir.

24 Ekim’e kadar aşk ve gönül işlerinizle ilgili konularda öğrenmeniz gereken dersler olabilir. Eski bir aşkınızla yaşadıklarınız aklınıza gelebilir. Yine bu dönem çocuklarla ilgili konularda sabırlı olmanız gerekecektir. Özellikle çocuklarımızın geleceği ile ilgili yeni yapılandırmalara girmeniz gerekebilir. Çocuklarla ilgilenmek, sabır ve sükûnet gerektirecektir. Bunu bünyenizde barındırmanız çok önemli. Aslında önemli olan günlük zamanı kurtaran çözümler değil, ileriye dönük çözümler bulmanız önemli.

************

Akrep burcu: Satürn Retrosu 4’üncü evinizde gerçekleşiyor. Bu da demek oluyor ki ev, yuva, aile, taşınmaz mallar, kendi içinize duyduğunuz öz değer duygusu gibi alanlarınız gündemleriniz olabilir. Bu konularla ilgili çözmeniz gereken bazı sorunlarınız olabilir. Ve bu sorunlara geleneksel çözümlerle değil de daha radikal, yenilikçi çözümlerle yaklaşmalısınız. Eski bildiğiniz düzenle ya da düşünce yapınızla yaklaşmanız size hiç bir faydası olmayacaktır. Bu konularla ilgili “beceremem, bugüne kadar çok denedim bir türlü halledemedim” gibi kuruntularla hareket etmektense, hiç düşünmediğiniz, yapmadığınız ya da denemediğiniz yolları deneyin

Evden ve büyüklerinizden aldığınız desteğin kesilmesi söz konusu olabilir. Yapacağınız çalışmalar 24 Ekim sonrasındaki ev hayatınızın durumunun değişmesine sebep olabilir. Ayrıca ev, arazi alım satımlarını da yönettiği için bu ev, taşınabilirsiniz, ev düzeninizi değiştirebilirsiniz ya da gayrimenkuller almak için karşınıza imkân ve fırsatlar çıkabilir. Ya da aklınıza bu tarz konuları koyarsanız bu dönemde ve nasıl davranmalıyım, mal sahibi olmak için nelere dikkat etmeliyim konusunda kendinize hedefler belirlerseniz yolunuzda çözülmeler yaşayacaksınızdır. Ayrıca son yıllarda yaşamış olduğunuz konular her neyse onların üzerinde biraz daha fazla durabilir ve önümüzdeki yıllarda bunları dönüştürebileceğiniz farkındalığına erişebilirsiniz. Bunlar sizin sınavlarınız ve yüzleşmeleriniz olacaktır. Kısa bir zaman içerisinde bazı değişimler gelişmeler yaşayabilirsiniz.

************

Yay burcu: Satürn Retrosu 3’üncü evinizde gerçekleşiyor. Yani yakın arkadaş çevresi, eğitim, seyahat, iletişim, satış_ pazarlama gibi alanlarınız gündeminiz olabilir ve sınavlarınız buralardan gelecektir. Bu yüzden dar düşünce kalıplarından, sizi kötü etkileyen, bir yere taşımayan negatif iletişim yapısından, bu yapılara sahip insanlardan uzak kalmaya özen göstermek gerekecek. Gerek kazançlarınız olsun, gerek yakın çevre ilişkilerimizde neleri düzenlemeniz ve değiştirmeniz gerektiğini ani ve fevri bir kararla değil de daha sağlıklı ve mantıklı düşünerek, radikal çözümler olarak almaya çalışın. Çünkü ancak bu şekilde kazancınızı artırabilir, belki yeni bir iş kaynağıyla karşılaşabilirsiniz.

İletişim konularında kısıtlanmalar söz konusu olabilir. Anlaşılamadığınızı ve kendinizi iyi ifade edemediğinizi düşünebilirsiniz. Bu durumun üstesinden biraz daha fazla efor sarf ederek gelebilirsiniz. Bolluk bilincine odaklanırsanız daha rahat bir şekilde fikirler yaratıcılıklar ve kazançlar size akacaktır. Belki eğitim hayatınıza da bıraktığınız yerden devam etme kararı alabilirsiniz ve bu sizin için çok doğru ve mantıklı bir karar olur. Belki de arkadaşlıklarınızı, akraba ilişkilerinizi, yeniden değerlendirebilir, sizi zorlayan, güzel bir yere taşımayan kişilerle yollarınızı ayırma kararı alabilirsiniz.

************

Oğlak burcu: Satürn retrosu 2’inci evinizde gerçekleşiyor. Bu da demektir ki maddi kazançlarınız, yetenekleriniz, özgüven ve öz değer duygunuzla ilgili sınavlar sizi bekliyor. Maddi gelirlerinizde bir daralma olabilir. Buna bağlı olarak harcamalarında her zamankinden daha tutumlu olma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Belki de bugüne kadar son yıllarda bu konularla ilgili bazı zorluklar, sıkıntılar ya da gelişmeler yaşadınız. Şimdi tüm bunlar değişecek ve dönüşecek. Kendinizi bu dönemde iyice sorgulayın.

Hangi yetenekleriniz var, bu yetenekleri nasıl paraya döndürebilirsiniz, bugüne kadar neden harekete geçmediniz ve bundan sonra neler yapabilirsiniz diye bakış açınızı yenilemeye çalışın.  Yeni bakış açısı ile beraber maddi konularımız da düzelmeler yaşanacak olsanız da bunlar ekstra sorumluluk anlamına geliyor sizin için. Karşınıza yeni imkânlar ve fırsatlar çıkacak olsa da ani ve hızlı bir şekilde değil, düşünerek ve sağlıklı, temkinli bir şekilde hareket edin. Zaten Satürn Retrosu demek, bu konularla ilgili sabrınızın sınanacak olması demek. Eğer bu dönemi en doğru şekilde değerlendirebilirseniz, gelecek yaşamınız sizi mutlu edecektir.

************

Kova burcu: Satürn kova Retro’su 1. evinize denk geliyor ve size kökten değiştirmeye başlıyor sevgili kovalar. Hayata karşı olan bakış açınız, ilişkileriniz, kazancınız, aileye karşı olan sorumluluk alma şekliniz, bugüne kadar bir parça değişmeye başlamış olsa da şimdiden sonra daha farklı bir değişimin içinde olacaksınız. Bu konular hayatınızın şeklini bile değiştirecektir. Bu süreçte kendinizi ifade etmekte veya girişeceğiniz işlerinizin gerçekleşmesinde zorluk yaşayabilirsiniz. Bu dönemde sorumlu ve güvenilir davranışlarınızla 24 Ekim sonrasında rahata erebilirsiniz.

Özgür ruhlu bir burç olmanıza rağmen yaşadığınız her türlü durumda daha fazla özgürleşme mücadelesi vererek, sorumluluklarınızı çoğaltacaksınızdır. Çünkü alınan her karar, yeni sorumlulukları gündeme getirir. Ama alacağınız bu kararlarla değişen hayatınız, bugüne kadar sırtınızda bir kambur gibi taşıdığınız birçok şeyi artık bırakmanız, değiştirmeniz ve özgürleşmeniz anlamına geliyor. Hiçbir şey için acele etmenize gerek yok. Yaşayacaklarınızı sindirerek yaşayın.

************

Balık burcu: Satürn Retrosu Balık burçlarının 12. evine denk geliyor. Bu da demektir ki bilinçaltı konularınız, sırlarınız, korkularınız, içsel süreçlerimiz gündeminizi oluşturacak. Belki de son yıllarda bu konularla ilgili sınavlar vermiş olabilirsiniz. Bazı sırlarınız açığa çıkmış, korkularınızla yüzleşmiş olabilirsiniz. Yani sizi üzen, canınızı yakan birçok konu bugüne kadar karşınıza gelmiş olabilir. Belki bazıları sizin kontrolünüzdeydi, bazıları ise sizin kontrolünüzün dışında yaşadığınız yüzleşmeler oldu. Şimdiden sonra seçim yapmak ve hiçbir şeyden kaçmadan radikal ve köklü çözümler üretmek durumundasınız.

Biraz içe çekilmek ve kendinizi dinlemeniz gereken bir süreç. Belki birçok korkunuzu görmek istemediniz ama şimdi görmek istememek değil onlarla yüzleşme zamanı. Siz korkularınızın üzerine ne kadar gider ve onlarla yüzleşirseniz gerek ilişkilerinizde, gerek aile hayatınızda, gerekse iş hayatınızın içerisinde, size yol ve rehberlik edecek olan insanlar hayatınıza girecektir. Yeter ki değişime gönüllü olun ve direnmeyin. Çünkü bu değişimler hepimizin hayatında zoraki bir değişim. Gönüllü olanlar kendi yollarını çizerken, direnenler ve farkındalığı olmayanlar eski düzen yüzleşmelere hala devam ediyor olacaklar. Sizler ruhsal deneyimlere açık olan bir burç olarak bu dönem bunu daha da derinden yaşayacaksınız. Bu yüzden ruhsal çalışmalar yapmak size çok iyi gelecek, değişiminizi, dönüşünüzü kolaylaştıracaktır.

/indigodergisi.com

Yorumlar