Astroloji

18 Ocak Yengeç Burcu Dolunayının burçlara etkileri

18 Ocak saat 02.48’te Yengeç burcunda yeni yılın ilk Dolunayı gerçekleşecek. Plüto’dan karşıt açı alan Dolunay'ın burçlara etkisi şu şekilde olacak:

18 Ocak Yengeç Burcu Dolunayının  burçlara etkileri

Terazi, Yengeç, Oğlak ve Koç burçları en çok etki alanlar ve krizsel bir dönem geçirebilirler.

Akrep, Boğa, Balık, Başak burçları, şanslılar, korunacaklar ve yaşadıkları süreç onlara güç katacak.
Kova ve Yay Burçları; ani durumlar içinde kalabilir...
İkizler ve Aslan Burçları ise sakin geçirecekler.

Türkiye açısından;  finansal kriz ve manipülasyon gerçekleşebilir. Dış piyasa baskısı ile yeni finans kararları alınabilir. Merkür Retro etkisi de olduğu için; piyasada çıkan söylentilere göre hareket etmek pek doğru sonuçlar doğurmayabilir. 

Ay, Yengeç burcunda yönettiği yerde geçmiş konuları ortaya çıkartacak, duygularımıza hassasiyet getirecektir. Bu dönem kaygılar, korkular, endişeler yükselebilir.

Plüto dönüşüm adına gerçeklerle yüzleştirecek, deneyim alanını güçlendirmek isteyecektir. Elbette bu öyle kolay ve tatlı bir dönüşümle meydana gelmeyecek, bireyi zorlayacak ve sıkışmışlık hissi verecektir. Yokluk başarı getirir diye bir laf vardır, işte bu yoksunluk duygusu, başarıyla zorlukların üstesinden gelmeyi ifade edebilir.

Venüs Oğlak retrosu devam ederken, dün başlayan Merkür retrosu da gökyüzündeki şenliğe katılarak, maddi eksiklik, yetersizlik, endişe ve yoksunluk duygularını arttırabilir. Kendimizi maddi manevi güvende hissetmek isterken, gelecek kaygısıyla boğuşabiliriz.

Venüs retrosu, kişilerin sevdikleriyle, birbirleriyle daha fazla “bir ve tam olması” gerektiğini hatırlatır. Bu sınavı başarıyla veren ödülünü alacaktır. Eksikleri fark etmek, böbürlenmemek, egonun tuzaklarına düşmeden kendiyle yüzleşmek demektir.

30 Ocak'ta bitecek, tamamında 41 gün süren retroyla değerlerimiz ve mutluluğumuz ciddi sınavlardan geçiyor ya da geçecek olabilir. Depresyon içeren etkiler sadece bireysel değil, toplumsal anlamda da kendini gösterecektir. Bu dönem gelen para elinizden hızla çıkabilir. Yapılması gereken, borçtan uzak durmak, kredi başvurusu gibi önemli para alışverişlerinden kaçınmak olacaktır. Sonrası pişmanlık getirir. Finansal olarak sakin ve temkinli adım atmak yarar sağlar.

3. ve 9. ev hattında gerçekleşecek Dolunay, anlaşmalar, sözleşmeler, imzalar, ticari faaliyetler, uluslararası anlaşmalar, yurtdışı bağlantılı konularda aksaklıkları meydana getirebilir. Başka şehirlere ve ülkelere yerleşme kararı alınabilir.

Merkür'ün retro olduğunu 4 Şubat'a kadar unutmayalım. Özellikle gayrimenkul alım satımı, yeni ticari faaliyetlerde başlangıçlardan kaçınmak gerekiyor. İletişim konusunda yanlış anlaşımlar, teknolojik aletlerde bozulmalar, uçak ve tren yolculuklarda gecikmeler ve iptaller oluşabilir. Bilgi hırsızlıklarına, bilgilerinizi yedeklemeye özen gösterin. Bireysel ilişkilerde anlaşmazlıklara ve kazalara karşı dikkatli olun.

Merkür Kova burcu retrosu dolaşım sistemi, varis, hormonlarla ilgili sağlık sorunlarını ortaya çıkartabilir. Salgın artarak devam edeceğinden bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Alkol, ilaç zehirlenmeleri yine bu dönem dikkate davet edecektir. Dolunay haritasında Güneş ve Plüto'ya kavuşan Juno asteroidi duygusal ilişkilerde ve evliliklerde gereksiz tartışmalardan kaçınmayı, suçlama ve manipülasyon içeren davranışlardan kaçınılması gerektiğine vurgu yapıyor.

Astrolog Dilara Yıldızhan, Yengeç Burcu Dolunayının etkilerini burçlara göre şu şekilde yorumladı: 

18 OCAK DOLUNAYININ KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili Koçlar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; aile, ev ve iş hayatınızda sizi zorlayacak durumlar içinde kalabilirsiniz. Bu süreçte iş hayatınızdaki baskı ve manipülasyonlar aile hayatınızı etkileyebilir. Koçlar egosuna dikkat etmeli ve öfkenize kendinizi kaptırmamalısınız. 20 Ocak bir ay boyunca; sosyal hayatınız, dernekler, organizasyonlar belirgin olarak ön plana çıkmaya başlıyor.

Hafta sonunda; sosyalleşip, arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz ya da aklınızdaki kişiyle karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Düşünceleriniz ve sözleriniz ise olumlu olsun, sözler büyüdür.

18 OCAK DOLUNAYININ BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili boğalar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; yakın çevre, kardeşler, iletişim, eğitim, medya ve kısa seyahatler gündeminize gelebilir. Kadersel olarak verilen kararlar size güzel kapılar açacak. Sağılığınıza dikkat etmeli  ve otoriteye karşı isyankar tavır sergilememeye dikkat etmelisiniz. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle bir ay boyunca; kariyer hayatınız ön planda olacaktır.

Hafta sonunda; iş, kariyer hayatınızda iletişim çok önemli olacak ve söyledikleriniz, aklınızdan geçenlerin gerçeğe dönüşebileceğini söyleyebilirim. Eğer yeni bir iş sözleşmesi yapacaksınız, dikkatli olun.

18 OCAK DOLUNAYININ İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER BURCUNA ETKİLERİ: Sevgili İkizler; 18 Ocak dolunay etkisi ile; maddi kaynaklar, para konularında sorunlar yaşayabilirsiniz. Borç yada miras konularında gelir-gider dengesini düzenlerseniz bu süreci rahat geçirebilirsiniz. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle bir ay boyunca; eğitim, yurtdışı konuları, uzak mesafe seyahatler, dava-hukuk, uzak akraba konuları ön plana çıkacaktır.

Hafta sonunda; eğitim, hukuk, uzak mesafe seyahatler konularında bağlantı kurabilirsiniz. Yurtdışı seyahat kararı alabilirsiniz. Eğitim konusunda da güzel gelişmeler sizi bekliyor.

18 OCAK DOLUNAYININ  YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili Yengeçler; 18 Ocak dolunay etkisi ile; sağlığınız ve ilişkiniz bu hafta önemli olacak. Bu dönemde sosyal çevrenizden destek görebilirsiniz. Ayrıca aşkla ilgili yeni kararlar da alınabilir. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle bir ay boyunca; finans, yatırım, borçlar, kredi, ameliyatlar, spiritüel konular ön plana çıkacak. 

Hafta sonunda; para, maddi kaynaklarla ilgili geçmişte planladığınız durumlarla ilgili kararlar alabilirsiniz. Yeni bir sözleşme imzalayacaksanız dikkatli olun ve her şeyi gözden geçirin. Düşünceleriniz ve sözleriniz ise güzel olsun çünkü Merkür güneşin kalbinde olacak ve sözlerinizin gerçeğe dönüştüğüne tanık olabileceksiniz.

18 OCAK DOLUNAYININ ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili aslanlar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; psikolojiniz ve sağlığınız bu hafta çok önemli. Kendinize iyi bakmalı ve beslenmenize dikkat etmelisiniz. Çalışma hayatında otoriteye karşı tepkileriniz çok sert olabilir, öfkenize yenik düşmeyin. Ev, aile ve kariyerle ilgili sorunlar kadersel olarak sizi zorlamayacak. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle bir ay boyunca; ilişki, evlilik, ortaklık konuları hareketlenecektir.

Hafta sonunda; eski eş, partner, eski sevgilinizle iletişime geçebilirsiniz. Evlilik, ilişki konularında ise olumlu düşünün, durumlara karşı güzel cümleler kurun ve sonra olmasını bekleyin.

18 OCAK DOLUNAYININ  BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili Başaklar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; sosyal çevre, arkadaşlarınızla ilgili belirsizliklerin su yüzüne çıktığı bir haftaya giriyorsunuz. Sonuçlar ise sizin istediğiniz gibi olacak. Ayrıca aşk ya da flörtünüzde hafta boyunca gündeminizde olacak. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle bir ay boyunca; çalışma hayatınız, yanınızda çalışanlar, gündelik işler ve sağlık konuları ön plana çıkacaktır

Hafta sonunda; sağlık, çalışma hayatınız, evcil hayvanlarınızla ilgili güzel haberler alabilirsiniz. Düşünceleriniz pozitif olsun, hafta sonu düşünce ve sözlerin büyü olduğuna tanık olacaksınız.

18 OCAK DOLUNAYININ TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ BURCUNA ETKİLERİ:  Kariyer, 18 Ocak dolunay etkisi ile; iş hayatınızda belirgin olmayan konular netleşecektir ama sonuçlar sizin istediğinizden daha farklı sonuçlanabilir. Bu dönemdeki kozunuz ise iletişim. İletişimle konuları çözme şansınız var ve maddi konuda kadersel olarak sorun yaşamayacaksınız. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle; aşk, flört, çocuk ya da hobi konularında hayatınız bir ay boyunca hareketleniyor ve güzel gelişmeler kapınızda olacak.

Hafta sonu; duygusal olarak rahatça kendinizi ifade edebileceksiniz. Aşk, ilişki, flört, eğlence hayatınızda aklınızdan geçenlere dikkat edin çünkü gerçeğe dönüşebilir. Ayrıca fiziksel olarak bakım yaptırmak sizin için oldukça uygun.

18 OCAK DOLUNAYININ AKREP VE YÜKSELEN AKREP BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili akrepler; 18 Ocak dolunay etkisi ile;  yurtdışı, yabancılar, hukuk, eğitim, medya konularında belirsizlikler sonuçlanıyor. Aşk, ilişki ya da evliliğinizi de etkileyen olumlu haberler kapınızda. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle; aile ve ev hayatınız 1 ay boyunca ön plana çıkmaya başlayacak. Aile içinde bazı sorunlar yaşanabilir.

Hafta sonunda; ev, aile, taşınmazlarla ilgili karar alabilirsiniz. Yeni bir eve taşınma konusu gündeme gelebilir ama düşünceleriniz olumlu olsun , aklınızdan geçenlere uygun bir evin sahibi olabilirsiniz. Ama taşınma ve sözleşmeyi 5 Şubat sonrasına bırakın. Eğer mümkün değilse sözleşmeyi iyice incelemeden imza atmayın. Aile içinde anlaşmazlıkları ise çözmek için hafta sonu fırsatını kaçırmayın.

18 OCAK DOLUNAYININ YAY VE YÜKSELEN YAY BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili yaylar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; borç, sigorta, nafaka, finans konularıyla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Bu süreçte harcamalarınıza ve borçlarınıza dikkat etmelisiniz. Sağlığınız ve çalışma hayatınızda olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. 20 Ocak Güneşin kova burcu etkisiyle 1 ay boyunca yakın çevre, kardeşler, kısa mesafe seyahatler ve iletişim konuları hayatınızda ön plana çıkacaktır.

Hafta sonunda; yakın çevre, kardeşler, kısa mesafe seyahat, eğitim ve medya alanında kendinizi ifade etmekte zorlanmayacaksınız. Düşünce ve sözleriniz ise çok önemli olacak, olumlu düşünün olumlu olsun.

18 OCAK DOLUNAYININ  OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili oğlaklar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; evlilik, ilişki ya da ortaklıklarınızla ilgili belirgin kararlar alacağınız bir süreçtesiniz. Siz karşı tarafa manipülasyon yapabilir ve gücünüzü gösterebilirsiniz. Bu dönemde çocuklarınız, aşk ve flörtle ilgili kadersel olarak olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. 20 Ocak Güneşin kova burcuna geçmesiyle 1 ay boyunca; maddi kaynaklarınız, para, ürettikleriniz ön plana çıkacak.

Hafta sonunda; maddi kazançlar, maddi kaynaklarınızla ilgili yeni sözleşme, yeni bir karar alabilirsiniz. Bu konuda kariyerinizi de destekleyecek güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.

18 OCAK DOLUNAYININ KOVA VE YÜKSELEN KOVA BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili kovalar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; sağlık, çalışma hayatınız, psikolojiniz bu süreçte zorlanabilir ve bundan dolayı meditasyon yapmak, kendinize zaman ayırmak için güzel bir haftadasınız. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Uyu düzeninize dikkat etmeli ve beslenme düzeninizi aksatmamalısınız. 20 Ocak Güneş Kova burcu etkisiyle 1 ay boyunca; ön plana çıkacaksınız ve kendinizi çok daha iyi ifade edebileceksiniz, fiziksel değişim kararı da alabilirsiniz.

Hafta sonunda; ön plana çıkıyorsunuz ve kendinizi rahatlıkla ortaya koyuyorsunuz. Sözleriniz ise çok ama çok önemli olacak. Söz büyüdür ve sözlerinizin gerçeğe dönüşeceğine şahit olabilirsiniz.

18 OCAK DOLUNAYININ BALIK VE YÜKSELEN BALIK BURCUNA ETKİLERİ:  Sevgili balıklar; 18 Ocak dolunay etkisi ile; aşk, flört, çocuklar ya da hobilerinizle ilgili belirsizlikler bu hafta belirginleşiyor. Geçmiş travma ya da korkularınızdan durumları yanlış yorumlayabilirsiniz. Geçmiş geçmişte kaldı, korkularınızla karar almamaya çalışın. Çünkü dolunay sert bir enerjidir ama verilen kararlar sizin kadersel olarak zorlamayacak. 20 Ocak Güneşin kova burcu etkisiyle 1 ay boyunca; bilinçaltınız aydınlanıyor, rüyalarınız belirginleşebilir,  gizli düşmanlarınız açığa çıkabilir. Hastanelere bu süreçte daha çok gitmek zorunda kalabilirsiniz.

Hafta sonunda; inzivaya çekilebilir, hayallerinizi kağıda dökmek isteyebilirsiniz. Hayalleriniz çok önemli ve rüyalarınız da mesajcı olacaktır. Güzel düşünün, güzellikler size gelsin.

Formsanet ve Sözcü

Yorumlar