Turizm

Kapadokya balon festivaline hazırlanıyor

Kapadokya’nın ilk sıcak hava balon festivali 3-7 Temmuz tarihlerinde Pasha Balloons sponsorluğunda ve Ürgüp Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Kapadokya balon festivaline hazırlanıyor

Festival, katılımcı sayısını her yıl daha çok yükselterek balon turizminin marka değerini artırmayı amaçlıyor.

İlk kez organize edilecek

Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek organizasyona dünyanın dört yanından 20 figürlü balon ve 50’ye yakın yabancı misafir ve 70 milyona yakın takipçi kitlesi bulunan dünyaca ünlü 12 sosyal medya fenomeni katılacak.

İlk kez organize edilecek Uluslararası Kapadokya Balon Festivali için teknik toplantı Ürgüp Belediyesi’nde yapıldı.

Türkiye’nin ilk night glow gösterisi Ürgüp’te yapılacak.

 Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, 3 Temmuz’da Gürcistan’dan gelecek folklor gruplarının uluslararası folklor gösterileriyle başlayacak.  Festivalde 4 sabah seansı ve 2 akşam seansı olmak üzere sabahları 150, akşamları ise 20 figürlü renkli sıcak hava balonu ile night glow gösterisi yapılacak. Gösterilere konserler eşlik edecek.

Pasha Balloons ana sponsorluğunda Voyager Balloons ve Meha Havacılık A.Ş.’nin destekleri ile Ürgüp Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak festivale Amerika, İspanya, Polonya, İsviçre, Endonezya, İngiltere, Slovakya, Fransa, Hollanda, Türkiye, Japonya, ve Meksika gibi çok farklı bölgelerden 100’e yakın balon pilotu, yer ekibi ve fenomenler ülkemize gelecek.

Pasha Balloons A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Halis Aydoğan, Kapadokya balon festivali için yaptığı değerlendirmede “İlk kez düzenleyeceğimiz ve 20 figürlü balon ile pilotlar ve dünyaca ünlü sosyal medya fenomenlerini ağırlayacağımız organizasyonun ülke turizmine ciddi katkı yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, ilki düzenlenecek Kapadokya Balon Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "3-7 Temmuz tarihleri arasında her gün farklı konserler ile çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivale tüm bölge halkımızı,  ulusal ve uluslararası katılımcıları davet ediyorum. Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra şekilli balonlarla yapılacak night glow gösterisinden herkesin memnun kalacağına inanıyorum" dedi.

Nevşehir Valiliği mihmandarlığında Ürgüp Belediyesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Avanos Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ahiler Kalkınma Ajansı, Nevşehir İl Özel İdaresi, KAPHİB ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün kurumsal destekçileri olduğu Kapadokya Balon Festivali’nin Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Başkanlığındaki toplantısı önümüzdeki hafta içinde yapılarak festival programı şekillenecek.

Yorumlar