Turizm

Kapadokya Balon Festivali 21 Temmuz'da başlayacak

3. Uluslararası Kapadokya Balon Festivali BalonFest’22, 21-24 Temmuz tarihleri arasında Kapadokya’da düzenlenecek.

Kapadokya Balon Festivali 21 Temmuzda başlayacak

Uluslararası Kapadokya Balon Festivali “BalonFest’22, 21-24 Temmuz tarihleri arasında Kapadokya’da düzenlenecek.

Göreme Festival Alanı’nda, Pasha Balloons ana sponsorluğunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü himayelerinde MEHA Havacılık organizasyonuyla  organize edilen BalonFest’22'de İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, İspanya, Makedonya, Slovenya ve Türkiye olmak üzere 12 farklı ülkeden, 25 figürlü balon ile 15 klasik sıcak hava balonu görsel şölen sunacak.

BalonFest’22”nin ikinci gününde Pandami Music, Zeynep Bastık ve DJ performansıyla Doğukan Manço sahne alacak.Üçüncü gün DJ performansında Ozan Doğulu yer alırken konser verecek sanatçı Edis olacak. 

Balon Festivalinde özel şekillere sahip balonlarla gündoğumu balon gösterileri, yöresel tadım etkinlikleri, Red Bull müzik etkinlikleri, Kapadokya Tanıtım ve Geliştirme Konferansları, Vecihi Hürkuş kısa film gösterimi, balon içi ve salıncak fotoğraf aktiviteleri, paraşütle atlayış, sis gösterileri, keşif sahneleri, lazer gösterileri ve night glow gösterileri de sunulacak. 

Festival süresince Uluslararası ölçekte, özel figürlü sıcak hava balonlarının katkısıyla dört sabah seansı ve üç akşam seansı olmak üzere çeşitli balon gösterileri düzenlenecek. Sabah saatlerinde Kapadokya bölgesinden kalkış yapan sıcak hava balonlarına, farklı figürlerdeki misafir balonlar eşlik edecek.

 

 

Yorumlar