Spor

Beşiktaş: 1 Demir Grup Sivasspor: 2

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 12. haftanın kapanış maçında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenildi.

Beşiktaş: 1 Demir Grup Sivasspor: 2

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz

Beşiktaş: Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Pepe (Dk. 79 Roco), Vida, Caner Erkin, Hutchinson (Dk. 58 Dorukhan Toköz), Oğuzhan Özyakup (Dk. 57 Mustafa Pektemek), Quaresma, Ljajic, Babel, Güven Yalçın

Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Douglas, David Braz, Bjarsmyr, Ziya Erdal (Dk. 85 Uğur Çiftçi), Hakan Arslan, Medjani, Torje, Robinho, Emre Kılınç (Dk. 81 Ndinga), Kone (Dk. 65 Muhammet Demir)

Goller: Dk. 11 Güven Yalçın (Beşiktaş), Dk. 14 David Braz, Dk. 53 Emre Kılınç (Demir Grup Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 33 David Braz, Dk. 68 Hakan Arslan, Dk. 79 Papp (Yedek kulübesinden) (Demir Grup Sivasspor), Dk. 67 Quaresma, Dk. 68 Dorukhan Toköz, Dk. 72 Vida, Dk. 88 Roco (Beşiktaş)

Spor Toto Süper Lig'de 12. haftanın kapanış maçında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'de 12. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, sahasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu.

11. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ kanattan Quaresma'nın ceza sahasına ortaladığı topa kafayla vuran Güven Yalçın, kalecinin müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

14. dakikada Demir Grup Sivasspor beraberliği yakaladı. Robinho'nun sol kanattan kullandığı korner atışında arka direkte David Braz, topu aşırtma bir şekilde kaleye gönderdi.

Oğuzhan Özyakup'un kafayla çizgi üzerindeki müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-1

31. dakikada Emre Kılınç'ın soldan ortasına Torje, topa gelişine vurdu. Torje'nin şutunda meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

34. dakikada ceza alanının hemen dışından Caner Erkin'in kullandığı serbest vuruşta, top üstten dışarı gitti.

40. dakikada Güven Yalçın'ın uzak mesafeden şutunda top az farkla auta çıktı.

43. dakikada Demir Grup Sivasspor gole yaklaştı. Emre Kılınç'ın ara pasıyla sol çaprazda topla buluşan Robinho'un şutunda Tolga Zengin meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

47. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde Pepe, topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

İkinci Yarı

53. dakikada Demir Grup Sivasspor öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un Pepe'ye verdiği pasta araya giren Emre Kılınç topu kaparak soldan ceza alanına girdi. Oyuncunun yerden sert şutunda meşin yuvarlak Tolga Zengin'in altından ağlarla buluştu: 1-2

60. dakikada Dorukhan Toköz'ün sağ kanattan taşıdığı topta Demir Grup Sivasspor savunmasının müdahalesiyle meşin yuvarlak Quaresma'nın önünde kaldı. Portekizli futbolcunun arka direğe aşırttığı top direkten oyun alanına geri döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

68. dakikada Demir Grup Sivasspor'un golü VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Sağ kanattan Torje'nin kullandığı serbest vuruşta Robinho topu kafayla filelere gönderdi. Ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR kararıyla pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

74. dakikada bu kez Beşiktaş'ın kazandığı penaltı, VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasında arka direkte Babel topu kafayla indirdi. Ljajic topa hamle yaptığı sırada Medjani'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR incelemesi sonrası Yaşar Kemal Uğurlu, pozisyonun başlangıcında ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararını geçersiz saydı.

Karşılaşma Demir Grup Sivasspor'un 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Beşiktaş'ta ligde kötü gidiş sürüyor
Ligde geçen hafta Medipol Başakşehir'e deplasmanda 1-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, 12. haftadaki mağlubiyetin ardından 18 puanda kaldı. Sıralamada 7. sırada yer alan siyah-beyazlı ekip, lider Medipol Başakşehir'in 9, ikinci Galatasaray'ın ise 5 puan gerisine düştü.

Ligin 3. haftasında Antalyaspor'a 3-2 yenilerek Vodafone Park'taki ilk lig yenilgisini alan siyah-beyazlı takım, Demir Grup Sivasspor'a da mağlup olarak evinde ikinci kez mağlup oldu.

Yönetime protesto 
Beşiktaşlı taraftarlar Sivasspor'un VAR kararıyla iptal edilen golünün ardından Beşiktaş yönetimini protesto etti.

Siyah-beyazlı taraftarlar bir süre "Yönetim bu takım senin eserin", "Fikret Orman paralar nerede" ve "Fikret gol gol gol" şeklinde tezahürat yaptı. Taraftarların protestosu karşılaşmanın sona ermesinin ardından, futbolcular soyunma odasına giderken de devam etti.

Oğuzhan Özyakup yuhalandı
Demir Grup Sivasspor'un attığı ikinci golün ardından Beşiktaşlı taraftarlar topu Emre Kılınç'a kaptıran Oğuzhan Özyakup'u ayağına her top aldığında yuhaladı.

Tribünlerin tepkisinin ardından teknik direktör Şenol Güneş tarafından oyundan alınan Oğuzhan Özyakup, saha dışına gelene kadar protestolar devam etti.

Taraftarlar, diğer oyunculara da tepki gösterdi.

Güven Yalçın'a 'Hoş geldin' anonsu
Demir Grup Sivasspor maçının 11. dakikasında attığı golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren Güven Yalçın büyük sevinç yaşarken, siyah-beyazlı takımın yedek oyuncuları ve teknik heyeti kulübeden dışarı çıkıp 19 yaşındaki golcü oyuncuyu tebrik etti.

Golün ardından yapılan anonsta ise "Hoş geldin Güven Yalçın" denildi.

Sivasspor'dan ilk deplasman galibiyeti
Beşiktaş'ı Vodafone Park'ta 2-1 mağlup eden Demir Grup Sivasspor, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldı.

Hafta içinde teknik direktör Tamer Tuna ile yollarını ayıran Demir Grup Sivasspor, yardımcı antrenör Hakan Keleş yönetiminde ilk deplasman galibiyetine imza attı. 

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, yedikleri golün ardından oyunun kontrolünü kaybettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, "Çok kötü bir sonuç oldu. Kazanmak için sahaya çıktık, öne de geçtik. İlk pozisyonda gelen gol oyun düzenimizi bozmak için etkili oldu. O şok içinde hücum sayımız düştü. Hem defansif olarak hem hücumda sorunlar yaşadık. Hücuma çıkarken kaptırdığımız toplar oldu. Rakibin morali artınca direnci de arttı ve hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Mağlubiyetin başlıca sebeplerinden biri oyunu kontrol edememek. 1-0 olduktan sonra golü yemesek daha şevkli oynayabilirdik. Kendi sahamızda daha coşkulu oynamamız gerekiyordu." diye konuştu. 

- "Genk maçında oynamayanların katkı yapması gerekiyordu"

UEFA Avrupa Ligi'nde oynadıkları Genk maçının yorgunluğu olduğunu ve o maçta görev yapmayan oyunculardan daha fazla verim beklediklerini ancak tersi bir durum yaşadıklarını vurgulayan Güneş, "Oyunu rakip sahaya yıkamadık. Rakibimiz daha iyi pas yapmaya başladı. Üzgünüz, çok kritik bir maçtı. 3 puan son haftalardaki oyun doğrularımızı ortaya koyarak daha moralli hale getirebilirdi. Üç gün önce oynayanlar içinde fiziksel ve moral olarak verimi düşenler oldu. Genk maçının yorgunluğu vardı. O maçta az oynayan oyunculardan performans bekliyorduk ama fizik güçleri yeterli olmadı. İkinci yarıda zaman zaman düşüş oldu. Atiba, Gökhan, Adem gibi oynamayanlardan randıman bekliyordum. Genk maçında oynamayanların katkı yapması gerekiyordu." değerlendirmesinde bulundu. 

Tolgay Arslan ve Loris Karius'un kadroya alınmaması ile ilgili olarak deneyimli teknik adam, "Karius'un beli ağrıyordu. Tolgay'ın kendine göre sorunları vardı, o yüzden bizimle değildi." ifadelerini kullandı.

- "Bu takımı toparlamak istiyoruz"

Ligde puan olarak geride kaldıklarını dile getiren Güneş, "Ligde puan olarak geride kaldık. Kaybettiğimiz puanları telafi etmenin yolu çok çalışmak ve oyunculara sahip çıkmak. Hiçbir oyuncu dışlanacak oyuncu değildir. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz ve bu takımı toparlamak istiyoruz." şeklinde konuştu. 

Şampiyon olmak isteyen takımın buna göre oynaması gerektiğine dikkati çeken Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonluğu yakalamak için ona göre oynamak, davranmak gerekiyor. Üç gün önceki eforun sahaya yansıdığını düşünüyorum. O baskıyla rakibi çıkarmama gücü bizde yoktu. Takım olarak üstünlüğümüzü gösteremedik. Göztepe'yi de Başakşehir'i de Antalya'yı da yenebilirdik. Bizim iki olumsuz maçımız vardı, Avrupa'da oynadıklarımız." 

- Taraftarların tepkileri

Başarısızlık durumunda sorumlunun kendisi olduğunu vurgulayan Şenol Güneş, "Takım olarak kaybettik. Kalecisi, santrforu, hocası, yönetimiyle kaybettik. Başarısızlığın sorumluluğunu oyunculara verirseniz sorun çözülmez. Sorumlu benim. Oyuncuya hesap kesersek oyuncu bulamayız. Oğuzhan hata yapabilir. Başarısızlığı bir oyuncu üstünden yönetmeye çalışırsak başarı yakalayamayız. Bu takıma görevi ben verdim. Sezon başında öyle oldu, böyle oldu diye konuşacak değiliz. Artık saha içindeyiz. Bunun içinden bakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bu durumun altından takım olarak hep birlikte kalkacaklarını oyuncularına söylediğini sözlerine ekleyen Güneş, "Beşiktaş'ın ismi zaten şampiyonluk yarışında olur ama buna uygun oynama gerekiyor. Beraber yapacağız. Teknik kadro olarak biz yönetiyoruz. Yediğimiz ikinci gol bizim gibi bir takımın yapacağı hata değil. Kolay gol yiyip zor gol atıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Başkana olumsuzluk doğru değil"

Taraftarların yaptığı protestolara da değinen tecrübeli çalıştırıcı, "Bana bağırsınlar. Bu doğru bir şey değil. Sahaya çıkan oyuncu oynuyor. Başkana olumsuzluk doğru değil. Bu takım hepimizin eseri. Taraftarıyla, teknik heyetiyle, oyuncusuyla birlik iyi günde de kötü günde de birlik olmak zorundayız. Takımın sorumlusu benim. Hesap kesmek dediğinizde oyuncu sorumluluktan kaçar." diye konuştu.

Transferi yönetimle birlikte yaptıklarını vurgulayan Güneş, "Birlikte alıyoruz oyuncuyu. Onlar bana ben onlara soruyorum. Oyuncu alınmış bitmiş. Başarısızlığın gündeminde olan şeylerdir bunlar. Oyun olarak mağlubiyeti hak etmedik ama kaybettik. Bunun sorumlusu da benim. İyi durumda değiliz. Bunu düzeltmek için herkesi dağıtmak doğru değil. Teslim olmak da doğru değil. Maç üzerinden yönetime, takıma vurmak doğru değil. Eleştiri yapacağız ama onları yok ederek değil. Bu oyunculara ihtiyacımız var." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar