Moda

Tasarımcı Hatice Gökçe'nin Yenidoğan Koleksiyonu

Pelerinler, dantel gömlekler, çift taraflı giyilebilen kaftan ve ceketler, manşetli pantolonlar; Hatice Gökçe'nin 2022 Sonbahar Kış Sezonu Koleksiyonun dikkat çeken yanlarından.

Tasarımcı Hatice Gökçenin Yenidoğan Koleksiyonu

1973 yılında doğan Hatice Gökçe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu ve 1998 yılında kendi tasarım atölyesini kurdu. Türkiye’de erkek giyimi denildiğinde öne çıkan isimlerin başında yer alan Hatice Gökçe, kariyerindeki ilk profesyonel ödülü 1998 yılında katıldığı yarışmada En İyi Erkek Tasarımı Ödülü’nü alarak başladı ve 1999 yılında Japonya’da düzenlenen tasarım yarışmasında Unique Design ödülünü aldı. Moda Tasarımcıları Derneği’nin kurucu üyesi olan tasarımcı, Birleşmiş Milletler’in de desteklediği sosyal sorumluluk projesi “Argande”nin 2008 yılından bugüne kadar tasarım koordinatörlüğünü üstlendi. Gökçe, İstanbul Modern’de tanıtımını yaptığı The Leather Age projesi ile önce Pekin arkasından Shanghai’da tasarımlarını geniş bir kitleye sundu. Eylül 2015’de The Leather Age Projesini Milano Moda Haftası’nda sergileyen Gökçe, İstanbul Modern’in Zanaat, Tasarım, Sanat Platformu’nun ilk projesinde yer aldı.  Adını taşıyan erkek giyim markasında deneysel çalışmayı benimsiyor ve yenilikçi kumaşlarla tasarımlar ortaya koyuyor. 

 Tasarımcı Hatice Gökçe, Fashion Week Istanbul 'da 2022 Sonbahar Kış Sezonu için Baksı Müzesi ve Aksa Akrilik’in Acrycycle markasının katkılarıyla yeni bir koleksiyona imza attı ve  Bayburt Bölgesine özgü ehram kumaşından ve geri dönüştürülmüş akrilik elyafı Acrycycle’dan  herkesin uzun yıllar giyebileceği tasarımlar hazırladı.

Yenidoğan 2022 Sonbahar Kış koleksiyonu ile adeta yünün geçmişi, şimdisi ve geleceği buluşuyor. Ehram kumaşı ile geçmişe olan saygısını, %100 doğal ve saf yün içeren İpekiş’in ürettiği kumaşıyla günümüze olan bağlılığını ve geleceğin elyafı Acrycycle ile geleceğe olan umudunu tüm dünyaya duyurmak isteyen Hatice Gökçe, bu koleksiyonuyla doku ile olan sonsuz aşkını da bir kez daha bizlere gösteriyor. 

Ehram kumaşıyla üretilen parçaların giyim konforu sunması için astarlarının %100 saf yün’den üretilen İpekiş kumaşlarıyla kaplanmasının ardından bununla da yetinmeyen tasarımcı  geri dönüştürülmüş akrilik elyaf Acrycycle ile de gelecek nesillere daha yaşanabilir yarınlar bırakmayı mümkün kılıyor. Çevreye duyduğu saygıyı disiplinli bir çalışmayla temellendiren geleceğin elyafının sahip olduğu teknoloji ile üretilen bir ürün aldığınızda %30 daha az karbon salımı, %86 daha az su kullanım oranıyla doğaya duyduğunuz saygıyı göstermenin en konforlu ve uzun ömürlü yolunu sunuyor.

Koleksiyon tasarımcının isteğiyle Moi Shoes tarafından kadınlar için tasarlanan el yapımı düz babet ayakkabıların bu koleksiyona özel, erkekler için elde üretilen parçalarıyla tamamlanıyor. 

Renkleriyle desenleriyle ve kesimleriyle çokça dikkat çeken parçalardan oluşan koleksiyonda pelerinler, dantel gömlekler, çift taraflı giyilebilen kaftan ve ceketler, manşetli pantolonlar göz alıyor. Zamansız ve cinsiyetsiz diyebileceğimiz tasarımlar bir yandan da kadın erkek ayrımı yapmaksızın, fonksiyonalite ile şıklığı, geçmişe olan saygıyla günümüz modasının heyecan verici tavrını birleştiren akıllı ürünler peşinde koşan bambaşka bir jenerasyonu hedefliyor. 

Yorumlar