Moda

iF Tasarım Ödülleri (iF DESIGN AWARD 2022) sahiplerini buldu

Tasarım sektörünün önde gelen isimleri, uluslararası tasarım etkinliğinde bir araya geldi.

iF Tasarım Ödülleri (iF DESIGN AWARD 2022) sahiplerini buldu

Her sektörde sadece bir isme verilen iF DESIGN AWARD 2022 GOLD ödüllerine layık görülen 73 tasarımcıdan 39'u Türk tasarımcı oldu.

iF DESIGN AWARD 2022 (iF Tasarım Ödülleri 2022) Ödül Töreni, 16 Mayıs günü Almanya’nın başkenti Berlin'de iF CEO'su Uwe Cremering ve Almanya’nın ünlü TV sunucusu Katrin Müller-Hohenstein'ın sunumuyla gerçekleşti. Gecede iF GOLD kazananlar sahnede onurlandırılarak ödüllerini aldı.

Ürün tasarımı, İletişim tasarımı, Ambalaj tasarımı,  Hizmet tasarımı (Service Design), Mimari, İç mimari, Kullanıcı Deneyimi (UX),  Kullanıcı Arayüzü (UI) ve Profesyonel konsept branşlarında verilen 2022 iF DESIGN AWARD’a Türkiye dahil 57 ülkeden tasarımcı ve marka  yaklaşık 11 bin başvuru yaptı. 11 başvurudan 1.973 başvuru iF ödülü alarak ve İF mührü kullanmaya hak kazandı. Bunlar arasından 39 Türk tasarımcı yer aldı.

“Made in Türkiye” logolu Türk tasarım başvuruları dünyanın dört bir yanından gelen bağımsız tasarım uzmanlarından oluşan 132 jüri tarafından değerlendirildi.

Dünyanın en eski tasarım organizasyonu olarak gösterilen iF DESIGN AWARD’da ödül alan Türk Markaları; Arçelik, ENNE Mobilya, Karaca, VitrA, Eczacıbaşı, Redon Technology, Dasal Aerospace, Albert Genau, Feltouch Yapı Tasarım, Volkan İtfaiye Araçları, Kütahya Porselen, Hidromek, Esma Dereboy Tasarım, Maxwell Innovations, Atölye İstanbul, İnova Koltuk Sistemleri Araç Tasarım, Arman Design Studio ve Designİst İç Mimarlık oldu.

Yorumlar