Ekonomi

Tarihi İpek Yolu için çalışmalar sürüyor

Türk Çin Kültür Derneği ve TÜGEM, İpek Yolu'nu canlandırmak istiyor

Tarihi İpek Yolu için çalışmalar sürüyor

Türk Çin Kültür Derneği ve TÜGEM tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılmasını hedefleyen Kuşak ve Yol Projesinin stratejik planını oluşturmak için çaba sarf ediyor.

Kuşak ve Yol Projesinin ilk toplantısı Türk Çin Kültür Derneği merkezinde gerçekleştirildi. 

Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) Başkanı Raşit Yemişen; Kuşak ve Yol Projesinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu, ülkemizde tam ve doğru olarak tanınabilmesi için iş hayatının tüm sivil toplum örgütlerinin çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Yemişen, "Projenin Türkiye’de tanıtılmasında bugüne kadar Türk - Çin Kültür Derneğinin önemli hizmetleri oldu. Dernek ayrıca Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin kültürel ilişkisi açısından önemli bir görev üstlenmiş durumda. Kendilerini, Türkiye’de Çin Kültürü ve Çin’de Türk kültürünün yaygınlaşması için vazifelendirerek çok önemli görevler ifa etmiş ve kültürel hizmetlerine özveriyle devam ediyor. Kültürel faaliyetleri ile ilgi yaptığı çalışmalarından dolayı Türk-Çin Kültür derneğine teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı; TÜGEM’in Kuşak ve Yol Projesi kapsamındaki strateji geliştirme planını çok önemsediklerini belirterek, "Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için büyük fırsatlar içeren Kuşak ve Yol projesinin başta Türkiye Cumhuriyeti resmi makamları olmak üzere iş dünyasının da ilgili STK’larına detaylı bilgilendirmelerde bulunulmalıdır. Günümüze kadar gerek dergimiz Panorama’daki yazı dizisi, gerekse düzenlenen bazı tanıtım çalışmaları bulunmakla birlikte, yine de projenin önemi karşısında bu çalışmaların yetersiz kalıyor. Bu konuda iş dünyası henüz “yolun başında” projenin çok daha fazla sayıda ve teferruatlı çalışmalarla tanıtılması gerekir" şeklinde konuştu.

Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı, "Türkiye Gelişim Merkezi’nin gerek üyelerinin sayı ve nitelikleri bakımından gerekse kamu kurumlarına sunmuş oldukları raporların etkisi bakımından büyük hizmetler verdiğini belirtti. Bu sebeple Tügem’in Çin ile ticari konuları araştırma konusu olarak belirlemesi, bu konularda çalıştaylar düzenlemeye başlayacak olması takdir edilecek önemli hususlardır" dedi.

Yorumlar